Den 8 januari börjar Vårterminen 2024. Du kan alltså söka studiemedel från 8/1. När du har din första lektion beror lite på vad du läser och på vilken nivå. Nedan kan du läsa om vad som gäller för de olika grupperna. Du ansvarar själv för att se till att du har den kurslitteratur du behöver och börjat bekanta dig med den. (OBS: På grundvux får du hyra kurslitteraturen). Antagningsbeskeden skickas ut i veckan. De verkar ofta hamna i skräppostmappen så kolla där om mailet från Komvux kommit dit.

För dig om är ny elev på grundvux eller gymnasial nivå:

För dig som är ny ber vi dig att läsa igenom informationen du fick i antagningsbeskedet. Titta också igenom vad som gäller för CSN på deras hemsida och genom att titta igenom denna film inför ansökan och se filmen från vår rektor här. Inloggningsuppgifter till M365 och teams skickas ut till din mail. För dig som läser på gymnasial nivå behöver du fixa kurslitteraturen och börja bekanta dig med den, läs även igenom om du fått någon information från undervisande lärare.

Lektionsstarter/kursstarter

SFI: Har första lektionen i klassrummet igen den 8/1. Fram till dess ska du ha jobbat med de uppgifter som läraren gett dig.

Grundvux: Terminen börjar den 8/1 men första lektionerna är den 10/1. Måndag och tisdag första veckan arbetar ni med de uppgifter ni fått av lärarna före jul. För dig som ny elev så börjar du den 10/1.

BFVux (Barnskötarutbildning): Mellan 22/12-15/1 ska ni jobba på med uppgifter som ni fått av Lotten. Första lektionen på plats är 15/1.

Vårdutbildningarna till Vårdbiträde och undersköterska (onsdagar/torsdagar): Självstudier måndag/tisdag sedan lektion som vanligt. Passa på att skaffa kurslitteratur och gör dig bekant med den.

Äldreomsorgslyftet: Arbeta med uppgifterna från Sara på valfri plats.

Omställningsfonden: Första lektionen sker onsdag 10/1 kl 8.30 i D3

Kurser via Lapplandsvux: Följ information från undervisande lärare, se till att ha skaffat kurslitteraturen och börja bekanta dig med den.

Kurser via Hermods: Du ska ha fått inloggningsuppgifter skickat via sms eller mail från Hermods. Gå in och sätt betygsmål och börja arbeta med kursens/kursernas uppgifter. Litteraturlista finns på Novo. Hur Novo fungerar kan du se här och hur du startar din kurs kan du lära dig här.

Kurser via Astar: Vissa kurser startar 8/1 och andra 15/2. Kolla informationen som Astar mailat till dig. Säkerställ att inte deras mail hamnar in skräppostmappen.

Tags:

Comments are closed

Senaste inläggen
Senaste kommentarer

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.